Llengües

Serveis

Celebracions

Graduació dels alumnes . Curs 2017-2018

El passat 26 de juny vam celebrar l'acte de graduació del curs 2017-2018. Enguany s’han graduat 39 alumnes de Grau Mitjà i 143 alumnes de Grau Superior de les diferents especialitats que cursem al centre, relacionades amb el comerç, l’administració i el turisme. Alguns dels alumnes han pogut accedir al món laboral al llarg dels dos anys que ha durat el cicle, altres seguiran els estudiant per tal d’ampliar els seus coneixements acadèmics.

Felicitem a tots els alumnes graduats i us desitgem molta sort en aquesta nova etapa que empreneu. També agraïm als organitzadors per fer de l'acte una festa.

Mercat Solidari d'Activitat Comercials 2018

Els alumnes de Cicle Mitjà d'Activitats Comercials de l'institut ECAT LLuïsa Cura de Barcelona organitzen cada any un Mercat Solidari. El projecte s’emmarca dins del mòdul Projecte de Síntesi.

L’objectiu d’aquesta activitat és el de treballar en l’elaboració d’un pla d’empresa a partir de l’aprenentatge constructivista, mitjançant l’experimentació i la comprensió de l’entorn en el que treballen.

Els alumnes s’han organitzat en grups per crear petites empreses, de creació recent, amb l’objectiu de comercialitzar un producte o servei i arribar a tenir beneficis, tenint en compte els costos associats a la seva activitat.

Amb aquest tipus d’activitats els alumnes tenen l’oportunitat de desenvolupar capacitats clau com l’organització del treball, la relació interpersonal, l’autonomia i la iniciativa,  competències elementals que les organitzacions els demanaran quan vulguin accedir al mercat laboral.

El mercat es va celebrar el passat 31 de maig al hall del centre. Les empreses van muntar els estands en els quals oferien i donaven a conèixer el seu producte. Al finalitzar l’esdeveniment tots els grups van analitzar els resultats de la campanya per valorar la viabilitat de l’empresa i comptabilitzar els beneficis obtinguts.

Tots els beneficis es destinaran a una ONG que escolliran els mateixos alumnes.

Segones jornades ECAT Talks

Enguany hem celebrat les segones jornades ECAT Talks. Un cop més hem tingut l’oportunitat d’assistir a tallers i conferències on s’han tractat temes d’actualitat de la mà d’experts en l’àmbit del comerç, l’administració i el turisme. Aquest tipus de jornades aporten una nova perspectiva las estudiants i els aproxima a la realitat que es troben les empreses per adaptar la complexitat dels seus projectes en un entorn canviant i complex.

Els estudis d’FP tenen com a objectiu preparar l’alumnat per entrar al món laboral així com aportar la formació necessària per adquirir les competències professional i el coneixement propis de cada sector. És per això que des de l’ECAT Lluïsa Cura creiem que és molt important que els alumnes mantinguin una relació estreta amb les empreses i els professionals convidats.

Volem agrair als ponents convidats,  a tot l’alumnat assistent i especialment a l’organització per fer que aquestes jornades hagin estat un èxit.

Curs 2017-18

Sant Jordi 2018, acte produït amb la col·laboració dels alumnes de l'ECAT

Un any més a l’ECAT Lluïsa Cura hem celebrat la diada de Sant Jordi amb la realització de diferents activitats i un acte conjunt en el que s’han donat els premis literaris, gràfics i audiovisuals.

Com que enguany es celebra l’Any Pompeu Fabra, en commemoració al seu 150è aniversari i al centenari de la seva obra, la Maria Creus, directora de l’Institut, ha inaugurat l’acte de Sant Jordi dedicant unes paraules a aquesta figura de la llengua catalana. Pompeu Fabra va ser un enginyer del barri de Gràcia que va estudiar la llengua catalana en profunditat amb l’objectiu d’adaptar-la a les exigències del món contemporani i així portar-la al nivell de les altres llengües europees.     

A l’acte també s’han donat els premis del concurs de Sant Jordi que celebrem cada any en motiu de la diada. Felicitem a tots el participants per la qualitat de les seves propostes, tanmateix, el jurat havia de decidir quines serien les obres premiades, que podreu consultar a continuació:

Cartells: 

Primer premi. “Whatsapp” (Alba Panero i Laura Guerrero)

Segon premi “Enamorats” (Natàlia Català)

Vídeos:

Primer premi “Sant Jordi ets tu” (Jayson Libdan)

Segon premi “Sant Jordi” (Tania Fidalgo)

Poesia:

Guanyador CFGS “Breu escrit de la meva vida” (Lorena Peiró)

Guanyador GM/PFI “Marrec” (Manel Lucci)

Prosa:

Primer premi "La vida com gotes d'aigua"  (Elena Pachón)

Finalment hem clausurat l’acte amb un Kahoot, un concurs sobre cultura general. Els alumnes hi han participat en grups amb els quals han pogut debatre sobre temes de temàtiques ben diverses.

També volem felicitar les alumnes de 2n de Màrqueting i Publicitat que han realitzat, per iniciativa pròpia, una acció molt singular, “Les roses anònimes” a partir de la qual alumnes d l’institut han pogut regalar una rosa anònima a una altra persona del mateix institut. Una gran idea!

Agraïm tots els organitzadors que han fet possible poder celebrar aquesta festivitat a l’Ecat Lluïsa Cura i a tots els participants per decidir-se a participar-hi activament amb els seus escrits, els pòsters i els vídeos.

Fins l’any vinent!

Acte de Graduació Curs 2016-2017

El passat 26 de juny, vam celebrar l'acte de graduació del curs 2016-2017. Felicitem a tots els alumnes graduats i us desitgem molta sort en aquesta nova etapa que empreneu. També agraïm als organitzadors per fer de l'acte una festa.

Celebrem el Sant Jordi. Curs 2016-2017

Un any més, hem celebrat el Sant Jordi i hem donat els premis dels concursos de prosa, poesía, disseny de cartells i de punts de llibre. Felicitats a tots els premiats!

L’acte va acabar amb un divertit concurs en el que tots vam participar amb els mòbils.

Els guanydors del Sant Jordi d’enguany són:

POESIA:

  • “Dies Dolços” Elena Gasull  2on de Gestió Administrativa

PROSA:

  •  “El Triomf” Gerard Aguilera 2on d’Administració i Finances

CARTELLS DIGITALS 2n Premi:

  • “The Rescue of the Princess” Paco Jordano I Jayson Libdan  1er de Màrqueting i Publicitat

CARTELLS DIGITALS 1r Premi:

  • “No limits” Paco Jordano 1er de Màrqueting i Publicitat

PUNTS DE LLIBRE:          

  • “Sant Jordi” Florencia González i Luz Pereyra 1er de Gestió de Vendes
  • “La Llegenda de Sant Jordi” Anna Gil i Ester Mejías 1er de Màrqueting i Publicitat

Centenari Lluïsa Cura 1916-2016

L'any 2016 l'Escola de Comerç, Administració i Turisme Lluïsa Cura celebra el centenari a través de diferents actes i activitats.

Un d'aquests actes es va realitzar el passat 22 d'abril al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L'acte va ser presidit per la tercera Tinent Alcalde, Il·lma. Sra. Laia Ortiz i conduït pels nostres Cap d'Estudis Jordi Font i Lluís Gascon. Entre els parlaments en Joaquim Teixidó, director del centre, va fer referència a totes les etapes que ha passat l'Institut des de la seva creació i Montse Gurri, exalumna del centre ens va fer viatjar al passat recordant-nos com va ser la seva experiència a l'Institut.

 

Acte de Graduació 2015

El moment que tots esperàveu. Poder pensàveu que no hi arribaríeu, i aquí vau estar, recollint el diploma que acredita la superació del curs i que marca l'inici d'una nova etapa a la vostra vida. Moltes felicitats a tots i totes!

Diada de Sant Jordi 2015

Com cada any vam celebrar tant al matí com a la tarda la diada de Sant Jordi. Vam gaudir de l’actuació musical de l’alumne Nil Ballarà de  Comerç Internacional  i vam participar tots en jocs de caire cultural. També es van lliurar els premis dels concursos literari, de cartells, de fotografies i de vídeos. Gràcies  a totes les persones de l’Institut  que us vau implicar per fer aquest dia especial.

Back to Top